DESPRE NOI

Cine suntem

Rhema este o comunitate, formată din oameni schimbați de harul lui Isus Hristos, a cărei scop principal este să aducă adevărul mântuitor în viața altora. Suntem o comunitate de oameni diferiți aduși sub același numitor al dragostei față de aproapele. Suntem un răspuns la nevoia orașului Iași, oferind un mediu bazat pe acceptare și suport pentru oricine. Vrem să fim locul unde Dumnezeu vorbește pe înțelesul fiecăruia. Vrem ca Rhema să fie pentru toți!

De ce o biserică

Noi credem că biserica este o comunitate care se aseamănă cu un organism viu, fiecare membru al comunității având o chemare proprie și o valoare inestimabilă. Credem că Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, este capul acestui trup, din care facem parte fiecare, El dând valoare fiecărei persoane. Credem că biserica este locul unde harul și adevărul lui Dumnezeu se întâlnesc, locul unde oameni diferiți pot găsi speranță și acceptare, în încercarea lor de a deveni asemănători cu Hristos. Prin El, biserica are rol în reafirmarea credinței, restaurea individului, împăcarea familiilor, descoperirea sensului prezent al vieții și a unei realități veșnice transcendente.

Ce ne propunem

Ca biserică și comunitate, ne propunem să sprijinim pe oricine simte nevoia de Dumnezeu și să fim aproape de oricine dorește să-și descopere valoarea pe care o are în ochii Lui. Vrem să oferim un mediu în care oamenii să fie încurajați și susținuți pentru a descoperi un Dumnezeu care se revelează în mod personal. Vrem ca iubirea și acceptarea să fie principiile care să conducă pe oricine la o relație autentică cu Isus Hristos.

Ce credem noi

Credem că Biblia este Cuvântul inspirat al lui Dumnezeu, și că autorii ei au fost călăuziți de Duhul Sfânt să scrie fiecare cuvânt. Credem că Biblia este manualul oricărui om care vrea să Îl cunoască cu adevărat pe Dumnezeu. Credem că Dumnezeu există în trei persoane distincte: Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. Credem că Isus Hristos a devenit om pentru a-L revela pe Dumnezeu devenind Mântuitorul lumii întregi. Credem că omul a fost creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu pentru a avea o relație cu El însă prin păcatul neascultării, această relație s-a rupt. Prin propriile eforturi oamenii sunt incapabili să restabilească relația cu Dumnezeu. Credem că prin sângele vărsat pe cruce, Isus Hristos a dat singura bază a salvării din păcat. Prin urmare, Dumnezeu oferă mântuire tuturor celor ce cred în moartea și învierea lui Isus. Credem că toți creștinii trebuie să trăiască pentru Hristos, experimentând bucuria mântuirii și libertatea în Hristos, fiind relevanți în societate și perpetuând realitatea existenței lui Dumnezeu.